Szilvi gyógytornászként a szakmai tudásával segíti olvasóinkat, miközben az egészségtudatosságra hívja fel a figyelmet. Írásaiban az adott téma szakmai háttere mellett hasznos gyakorlati tanácsokat és lehetséges megoldásokat is kínál. A Jelenlét-podcast adásaiban is szívesen megosztja élményeit. Ő az, aki mindig higgadt és kiegyensúlyozott. Nem véletlenül választotta a gyógytornász hivatást, hiszen nyugalmat és megbízhatóságot áraszt magából, miközben kedves, vidám személyisége jobb kedvre deríti a körülötte lévőket.


Kinek a bőrébe bújnál egy napra?
Nem is tudom… Sokat gondolkodtam rajta, de nincs olyan személy, akinek a bőrébe belebújnék. Néha saját magammal is elég megküzdeni, nem biztos, hogy más helyében jobban érezném magam. Ezt azért is gondolom, mert mindenkinek megvannak a maga nehézségei, amikkel szembe kell néznie, és lehet, hogy amit én könnyűnek tartok, azt más nehéznek és fordítva. Ezért is vagyok úgy vele, hogy jó nekem a saját bőrömben maradni.
Mi az, amire sosem sajnálod a pénzt?
Magamra. Jó ideje megfogadtam, hogy nem sajnálok magamtól semmit. A mindennapi rohanás és munka után, jól esik az embernek, ha kiengedheti a fáradt gőzt. Legyen szó koncertről, színházról vagy utazásról – nem tagadom meg magamtól, amihez éppen kedvem van.
Hol élnél szívesen és miért?
Ez egy nagyon jó kérdés… egy kicsit mindenhol. Minden országnak és kultúrának megvan a maga vonzereje, amiért szívesen választanám. Ha mégis döntenem kellene, akkor Franciaországban telepednék le. A kint töltött idő alatt nagyon megszerettem – csodálatos helyen éltem egy gyönyörű kisvárosban, Vals-les-Bains-ben, Ardéche megyében. Egyszerűen lenyűgözött az a vidék és a belőle áradó nyugalom… a mai napig eszembe jut.
Mi az, amit megteszel az egészségedért?
Rendszeresen eljárok edzeni, és semmi esetre sem hagynám ki. Akár késő este is ráveszem magam, még akkor is, ha néha a hátam közepére sem kívánom. Az egészséges étkezésre is próbálok odafigyelni, de itt már több hiba is becsúszik a „rendszerbe”, mert imádom a hasam, és nehezen állok ellen a finom ételeknek.


Mi jelenti számodra a sikert a munkádban?
Amikor egy vendégem elégedetten távozik tőlem, mert segíteni tudtam neki, és megtaláltuk a megoldást a problémájára. Nagyszerű látnom, hogy az a nehézség, ami a mindennapi életét eddig megnehezítette, végre megszűnt, és ő újra jól érzi magát a bőrében.
Mi az, amin a legtöbben meglepődnek, amikor elkezdik a gyógytornát?
Nagyon sokan teljesen mást gondolnak a gyógytornáról, mint ami valójában – azt hiszik, hogy a kezelések alatt nem kell semmit csinálni, csak feküdni. Utána jön csak a meglepetés, hogy ebben bizony el is lehet fáradni, és bele lehet izzadni! De persze minden esetben pozitív ez a csalódás. Az egyik kedvenc mondatom, amit sokat hallok a vendégeimtől: „nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire fárasztó és kemény is tud lenni”.
Mi az, ami kikapcsol és feltölt?
Az egyik, amikor a kutyusommal egy nyugis, erdős részen barangolunk. Ilyenkor minden feszültség kimegy belőlem, és képes vagyok nyugodtan átgondolni a dolgokat. A másik a barátaimmal való találkozás, beszélgetés – ők mindig fel tudnak dobni, és pozitív energiával töltenek fel.
Mit jelentenek az életedben a barátok?
Ők a tükreim, megmutatják számomra, hogy milyen vagyok, hogy a jó úton haladok vagy sem – segítenek helyesen látni a dolgokat. Szerencsés vagyok, mert tényleg csodálatos barátaim vannak, akik mindig támogatnak és mellettem állnak, még akkor is, ha esetleg nem egy helyen élünk.
Hol etted életedben a legfinomabbat?
Nagyon sok helyen ettem már finomat, ezért is nehéz választani! De van két hely és étel, amik közül nem is akarok: az egyik Spanyolország és a paella, a másik Olaszország és a pizza.
Mi az, amire az asztrológia által jöttél rá?
Hogy miért vagyok az, aki vagyok. Hogy miért reagálok egy-egy dologra úgy, ahogy, hogy mennyi minden befolyásol minket a döntéseinkben, a gondolkodásunkban és az érzéseinkben, olyan dolgok, melyekre nem is gondolnánk. Az asztrológia által jobban megismertem és megértem magam. Számomra nagyon érdekes és tanulságos tudomány.


Mivel lehet egy Vízöntőnek a kedvében járni?
Imádok menni, utazni, szeretek minden programlehetőséget. Csak szólj, ha van egy jó ötleted, engem már feldobtál vele, akár indulhatunk is!
Szerinted vonzó, ha egy nő karatézik?
Naná, az csak vonzó lehet! Én is karatéztam és imádtam. Sokan csak azt látják benne, hogy „ütik-verik” egymást az emberek, pedig ennél sokkal több van mögötte. Én nagyon sokat kaptam ettől a küzdősporttól: általa tanultam meg határozott lenni, hogy felelősséget kell vállalnom a tetteimért, és azt, hogy álljak ki magamért. Szerintem ezek nagyon vonzó tulajdonságok egy nőben.
Melyik az az emberi tulajdonság, ami leginkább kihoz a sodrodból?
A határozatlanságot és a piszmogást nem viselem jól. Én szeretek haladni, menni, a lehető leggyorsabban elvégezni a dolgokat, és bizony nagy türelem kell részemről, amikor valaki ebben nem olyan, mint én.
Mi az, amit a Franciaországban eltöltött idő alatt megtanultál a franciáktól?
Hogy az életet élvezni kell, és meg kell adni a módját. Hogy nem szabad átrohanni rajta, időnként meg kell állni, és ki kell élvezni a pillanatot egy jó pohár bor és egy finom sajt mellett.
Milyen számodra egy tökéletes nap?
Ez egy kicsit a hangulatomtól is függ, hogy éppen mihez van kedvem. Lehet, hogy attól tökéletes a nap, hogy nem csinálok semmit, csak pihenek, olvasok, esetleg filmet nézek. De ha olyan a kedvem, akkor meg egy jó kirándulás vagy egy séta a természetben az, ami a napot nagyszerűvé teszi a számomra. A lényeg, hogy ne a rohanásról és a kapkodásról szóljon, hanem a nyugalomról, a feltöltődésről és arról, ami feldob, hogy utána legyen erőm visszatérni a mindennapok rohanásához.

Fotó: Panna

Szerző