Bohókás, démoni fekete hajú, őszinte mosolyú lány, aki nem szeret a kamera előtt pózolni, de ennek ellenére vállalta a fotózást. Kár volt izgulnia, mert a képek magukért beszélnek, de Petra nem vágyik modell karrierre, sokkal inkább profi kézilabdázó szeretne lenni!

Egészség és táplálkozás

Mennyire szabják meg, hogy mit egyél?
Nincs megszabva csak, nyáron, amikor nincs edzés és kis időre leáll a csapat, akkor nagyon oda kell figyelnem a táplálkozásomra. Ilyenkor is sokat edzek, hogy az állóképességem és a kondícióm megmaradjon.
Melyen étellel lehet téged meglepni?
A töltöttpaprikával. És aminek soha nem tudok ellenállni az Apukám által készített brassói aprópecsenye.
Szoktál főzni?
Igen és szeretek is, amikor van időm rá. Szívesen kipróbálok új ételeket, ízeket. Legjobban salátát és tésztákat szeretek készíteni.Hivatás
Miért kezdtél el a torna után kézilabdázni?
10 éven keresztül nagy szeretettel talajtornáztam. Rengeteg élményben és sikerben volt részem. Az utolsó években bekerültem a megyei tornászválogatottba is. Sajnos súlyosan megsérült a bokám, így fájó szívvel, de el kellett köszönöm ettől a sporttól és szeretett edzőmtől: Botos Jánostól. Általános iskolában testnevelés órákon sokat kézilabdáztunk, ami egyre jobban felkeltette az érdeklődésem, ezért Lakatos István testnevelőtanárom kezdeményezésére elmentem a kalocsai kézis lányok edzéseire. Már az első pár edzés után éreztem, hogy a kézilabdapályán a helyem.
Hátrány vagy előny volt, hogy a kézi előtt tornáztál?

…….

A választ és a cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2017/3. számában olvashatjátok el.
Fotók: Kesztyűs Attila

Szerző