Újabb izgalmas témával készültünk magazinunk Jelenlét podcastjának aktuális epizódjában. Nemcsak a tárgykör kiválasztásakor igyekszünk időről időre, a mindennapi „jelenlétünket” meghatározó mozzanatokat tartalmazó területeket körbejárni, hanem a megszólaló szerkesztői stábot is úgy próbáljuk megszervezni, hogy az adott témában mélyebbre látók üljenek a mikrofon mögé. Nincs ez másképp ez alkalommal sem, amikor arról beszélgetünk, hogy vajon a munka, amit végzünk, mikor válik a hivatásunkká. Adásunkban most egy régi-új arcot és hangot is köszönthetünk.

Hivatás egyenlő munka? Munka egyenlő nyolctól négyig irodában csücsülni? Munka egyenlő életcél? Hivatás egyenlő életcél? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket feszeget a téma kapcsán Gillich Panna főszerkesztőnk, oldalán a Jelenlét magazinszerkesztői csapatából már jól ismert Póli Emmával, és az Impulzív stábjában korábban oszlopos tagnak számított Dr. Mahalek Judit aneszteziológussal. A hölgyek három párhuzamos, mégis sok ponton eltérő élethelyzetből szemlélik a vázolt felvetéseket.

Gondolnád, hogy egy orvos viszonylag kikövezett úton halad az egyetemi tanulmányaitól karrierjének egyes állomásain át? De mi a helyzet, ha időközben beköszönt a gyermekáldás? Vagy akkor mi történik, ha elvégzel egy kimondhatatlan nevű szakot, amit aztán azonnal magad mögött hagyva ugrasz fejest a munka világába és igyekszel „szabadúszóként” érvényesülni? Mennyire készít fel az életre az iskola és mikor tehetik a legjobbat a szülők a pályaválasztás előtt álló gyermekükkel?

Fajsúlyos kérdések ezek, amelyekre könnyed, vicces, elgondolkodtató és magvas gondolatokkal teli válaszokat ad az elkövetkező fél óra, ha a cikk alatti lejátszóra kattintasz. Légy jelen ezen a héten is Pannával, Emmával és Judittal, podcastunk legújabb és reményeink szerint állandó szerkesztői tagjával!

 

 

Szerző