A 2021-es évet egy formabontó Jelenlét epizóddal nyitottuk, amelyben magazinunk tavaly indult podcast adásainak legjobb pillanatait igyekeztünk csokorba gyűjteni – ezzel „ágyazva meg” az év első élő műsorának. Merthogy nagy meglepetéssel készültünk erre az évindító podcastra: egy új arc, pontosabban hang, és egy közösségi felhívás is bemutatkozik az adásban, melynek középpontjában a könyv és az olvasás áll!

Tehát soron következő Jelenlét epizódunkban az olvasásról, az olvasási szokásokról és a „könyvszerelemről” beszélgettünk. A témafelelős és kérdező most is Gillich Panna főszerkesztőnk volt, aki Póli Emma szerkesztőnkkel ült a mikrofon mögé. Együtt álmodták meg ugyanis magazinunk 2021-es, új közösségi programját, az Impulzív Könyvklubot. Erről hallhatsz legújabb műsorunkban, de ez még nem minden!

Jelenlét podcast Kalocsa Impulzív Magazin
Szó szerint „családias” lett a könyves podcast hangulata, ugyanis Emma oldalán vendégszerepelt testvére, Póli Matilda is, aki évek óta saját booktuber csatornát vezet több ezer követővel, ezzel erősítve a családi „könyvmolyságot”. Igaz Matilda könyvei nem pörköltszaftosak, és narancsléfoltok sincsenek bennük, mint Emma Harry Potter-könyveiben – akit, mint megtudtuk, egy-egy étkezés sem tántoríthat el az izgalmas oldalaktól. Matilda ugyanis Panna álláspontját osztja: a könyvek szentek, borítójuk művészi alkotás, és azokra vigyázni kell, még kölcsönbe is csak „gondos” olvasóhoz kerülhetnek.

Jelenlét podcast Kalocsa Impulzív Magazin
Persze ennél mélyebb és érdekesebb kérdések is felszínre kerültek az adás során: azaz miképpen hatott a karantén a könyvfogyasztásra, miért szeretjük vagy utáljuk a kötelezőket, és melyik aktuális és méltán sikeres könyvvel nyit majd az Impulzív Könyvklub.
Ha részese lennél magazinunk most startoló közösségi kezdeményezésének, és te magad is büszke könyvmoly vagy (hiszen tudjuk, hogy #OlvasniMenő, sőt #OlvasniSzexi), akkor ez a műsor garantáltan jól indítja majd az éved! Kattints a cikk alján található lejátszóra, és hadd szóljon!
 

Szerző