Legújabb Jelenlét podcastunk témájául a műsor állandó moderátora – magazinunk főszerkesztője Gillich Panna –, a Forbes cikkét vette alapul. A szóban forgó írás azt firtatta ugyanis, hogy mi az a tíz dolog, amit a magukat boldognak valló emberek tesznek, vagy éppen messziről elkerülnek.

Ezen gondolatok Panna beszélgetőtársai, Enzsel Adél és jómagam fantáziáját is megmozgatták, hiszen olyan magától értetődő dolgok mellett, mint hogy „tegyél a boldogságodért”, olyan szempontok is a listára kerültek, mint a „mérgező” emberek tudatos távoltartása magunktól, a nyitott gondolkodás, vagy a minőségi alvás. (Ezen a ponton egy kicsit el is kalandoztunk.)
De mi a helyzet Veled? Tudnál tíz olyan dolgot mondani, amelyek akár külön-külön is (együtt meg aztán pláne) rengeteget tesznek azért, hogy úgy általában elmondhasd magadról: életigenlő, boldog, kiegyensúlyozott ember vagy? Néhány ötletről már olvashattál a felvezető sorokban, de ezen „tízparancsolat” között van még sok-sok izgalmas felvetés.
A beszélgetésünk alapjául vett írást jegyző Travis Bradberry, a Forbes külsős szakértője azt vallja: a tartós boldogság kulcsa nem eseményekben, élethelyzetekben, életcélokban keresendő, hanem a mindennapi szokásainkban.
Ezeket gondoltuk mi is végig – tarts velünk, helyeselj, vagy vitatkozz, csak légy jelen!

Szerző