Vörös Laura már hat éve tagja a Magyar Állami Népi Együttesnek, de eddig még nem táncoltak a városunkban. Augusztusban viszont az Érsekkert színpadán, egy különleges produkcióval fogják elkápráztatni a kalocsai közönséget. Laurával a rendkívüli előadásról, annak előkészületeiről és a fellépést megelőző izgalmakról beszélgettünk.

Régi álmod válik most valóra azzal, hogy a Magyar Állami Népi Együttessel felléphetsz Kalocsán. Milyen érzések kavarognak benned?
Amióta az együttesbe kerültem – 6 éve – ez volt az egyik vágyam, hogy sikerüljön eljutnunk a szülővárosomba.

Megmondom őszintén, már most nagyon izgatott vagyok, pedig még egy hónap van hátra az előadásig. Izgulok, hogy minden jól sikerüljön, kedvezzen az időjárás, minél több emberhez eljusson addig a hírünk és sok érdeklődő legyen. Szeretném, hogy az előadás után vidáman, egy csodás élménnyel gazdagabban térjenek haza a nézők. Ugyanakkor nagyon boldog is vagyok, hogy már számolhatom visszafelé a napokat. Nagy élmény lesz nekem is ez a fellépés, hiszen a kedvenc műsoromat
hozzuk el Kalocsára!
Meséltél már a csapatnak a városunkról, a hagyományainkról, a népművészetünkről? 
A néptáncos világban Kalocsa eléggé ismert és híres a táncáról, viseletéről, hagyományairól, ezért szoktam mesélni nekik a különböző hagyományőrző programokról, táncos eseményekről. Tudják, hogy imádom a viseletünket, ezért sokat kérdeznek a különböző ruhadarabokról, és persze a helyi ételekről is. Már szinte mindenki ismeri a paprikás kácsit, amiről még előtte sosem hallottak.


A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/8. számában olvashatjátok el.

Szerző