Néhány hete ha azt hallottad, „nyár”, „nyaralás”, talán mindössze egy lemondó kézmozdulattal legyintettél… az idei nyárra hónapokig úgy tűnt, hogy keresztet vethetünk. Nem feltétlenül a római sétákat, a horvát tengerparti tespedést, vagy a velencei úszkálást sirattuk, hanem magát, a helyzetet, hogy a COVID-19 keményen rányomja még a bélyegét az előttünk álló hónapokra, pedig…

… nyilván, hogy rányomja, azonban ma már ez nem is jelent egyet azzal, hogy magunkra zárt ajtók mögött kellene terveznünk az idei nyárral!
A Jelenlét heti adásában magazinunk szerkesztői igyekeztek néhány kevésbé borúlátó perccel segíteni egy biztatóbb jövőkép felé fordulni, ami akkor sem megugorhatatlan egy pár, egy társaság, vagy egy család számára, ha a járványveszély komoly nehézséget okozott, esetleg maradandó nyomot hagyott a pénztárcán.
Megterhelő hónapok állnak kicsik és nagyok, egyedülállók és kapcsolatban élők, és családok mögött, amelynek kiheverésére szükség van. Fizikai erőnlétünk fontos összetevője mentális jóllétünk, amelyre egy kis pihenés, egy hét, egy nap, vagy csak pár óra én-, illetve mi-idő csodás hatással lehet.
Ma fényévtávolságnak tűnő nyári emlékek felelevenítésével és a 2020-as „csakazértisnyárban” rejlő lehetőségek számba vételével talán Neked is okoz pár kellemes percet (és ad néhány jó ötletet) a  Jelenlét e heti adásának csapata, élén Róma és a karnyújtásnyira lévő apró csodák szerelmesével Gillich Pannával. Beszélgetőtársai: a VOLT Fesztivál helyett idén jógatábort választott Szécsényi Szilvi, a kiskori nomádtábor-baklövés után inkább autós moziba vágyó Póli Emma, és a „Sopronnak bármikor szívesen csinálok ingyenreklámot” Vörös Isti szerkesztőink voltak.
Nyissuk meg együtt online, de véletlenül sem online programokra hangolva az idei nyarat, a lejátszóra kattintva!

Szerző