Minden nő istennő. Te is. A nőknek ezer arca van. Neked is. Szeretetteljes, befogadóan passzív, intuitív, a természettel összhangban lévő, zabolátlan, odaadó, életadó, leleményes, szeszélyes, játékos, bizalommal teli, lágy, gyengéd, finom, gondoskodó, kreatív, inspiráló, tápláló, szerető, sugárzó, gyógyító, otthont adó… A sort kedvedre folytathatod. Kitekintve a szavakon túlra, most keljünk útra együtt, hogy lássuk a szavak mögötti mélységet.

Biztos vagyok benne, hogy sokan felsóhajtanak a felsorolás hallatán: „Bárcsak mindez meglenne bennem”. Honnan is jöhet ez az érzés, miért nem éli meg minden nő ezeket az alapvető minőségeket? Sajnos az elmúlt évezredek során fosztogatták, elfojtották, visszaszorították az ösztönös női természetet, éppúgy, mint ahogyan tették azt a Földanyával. Az eredmény egyértelműen látható mind nőiségünkben, mind a természet működésében.
Már hallom is, ahogy felszisszensz, miközben elkezded sorolni, hogy a mai világban egy nő ezeket nem engedheti meg magának, és hogy nem lehet ezeket megvalósítani a rohanó hétköznapokban. Az a kérdésem hozzád, aki így gondolja: próbáltad valaha?

Tény, hogy a modern nő arra kényszerül, hogy minden szerepkörben helyt álljon. Tény, hogy egy nő napjainkban a saját „természetes ciklusait mások érdekében, természetellenes ritmusokba kényszerítette”. Mindenki saját maga dönthet arról, hogy felismeri-e a nőiség „veszélyeztetett” jellegét, és eldöntheti, hogy megmenti-e. Mindannyian megtehetjük ezt a magunk mikrovilágában úgy, hogy gyógyítjuk kapcsolatunkat a méhünkkel.
„Hallgass figyelmesen a méhedre: sajátítsd el a nyelvét, és fogadd meg bölcs tanácsát. Itt az idő, hogy méhed mélyére hatolj. Légy bátor, ne félj saját valóságodtól, mert az igazság az alap, amelyen keresztül végbemehet minden gyógyulásod…” (Quenn Afua: Szakrális nő).
Ezen a módon mindenki képes visszatérni az ösztönös természetéhez, legmélyebb intuitív tudásához. Minden nő képes rátalálni a legmélyebb női természet útjaira és a benne élő, olykor eltemetett istennői minőségekre.

A legfontosabb első lépés, hogy felismerjük, konkrétan elvesztettük kapcsolatunkat a természettel, a természetes ciklikussággal (Hold ciklus). Ebből kifolyólag rengeteg fizikai betegség jelenik meg a nők életében: endometriózis, PCOS, miómák, ciszták, az ovuláció hiánya, korai petefészek-kimerülés, menstruációs problémák vagy annak teljes elmaradása, korai menopauza…
Amennyiben felismerjük kapcsolódásunkat a természetes ciklikusságunkhoz, akkor megkezdődik az utazás a valódi nőiség útján, ami valójában újrakapcsolódás a határtalan belső természetünkkel, intuíciónkkal. Vissza kell térnünk a természeteshez, a természettel való szoros kötelékhez. Ismerd fel női minőséged ciklikusságát, amely sokkal hatalmasabb dolog a hormonok játékánál. Amikor végre sikerül, egyensúlyba kerülsz.
Milyen is az, kérdezheted. „Az egészséges nő életereje hatalmas, életadó, leleményes, állhatatos, amikor elvágják ettől az eredendő zabolátlan természettől, a nő személyisége sivárrá, súlytalanná, terméketlenné lesz. Tehát a természeti asszony a nőiség forrása…”. Amint megérted, ha egy nő zabolátlan, az nem a féktelenségre utal, hanem arra az eredendő állapotra, ami a természetes életre utal…” (Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok).

Amikor egy nő visszatalál ciklikus természetiségéhez, egyensúlyba kerül, fénye felragyog és táplálja a környezetét. Így léphet minden nő vissza az istennői minőségekbe.

Szerző