Számomra az ünnepi időszak egyik legkedvesebb része, amikor találkozhatok rég nem látott barátokkal, rokonokkal. Ilyenkor az egész éves hajtás és rohanás után kicsit lelassul az idő, és végre van idő a tartalmas beszélgetésekre és a hosszú társasjáték-partikra. Jót beszélgetni azonban sokszor nehezebb, mint gondolnánk, főleg a mai világban. Éppen ezért most olyan játékokat ajánlunk, melyek segítenek abban, hogy a karácsonyi beszélgetések legalább olyan tartalmasak legyenek, mint a menü.

beszélgetésindító társasok ajándékötlet Impulzív Magazin
Igazán jót beszélgetni ugyanis nehezebb, mint hinnénk. Bármennyire is azt gondoljuk, hogy fontos tisztában lenni a minket körülvevő világ aktualitásaival, egy idő után rendkívül fárasztó tud lenni, ha ugyanazt a társalgási témát beszéljük át újra meg újra – főleg akkor, amikor a körülöttünk zajló események nem éppen felemelőek.

beszélgetésindító társasok ajándékötlet Impulzív Magazin
Ez a két beszélgetésindító kártyajáték olyan kérdéseket tár elénk, melyek segítenek jobban megismerni nemcsak másokat, de önmagunkat is, ráadásul nagyszerű kiindulópontjai lehetnek az igazán velős beszélgetéseknek. Ezek nem olyan kérdések, melyekre van jó vagy rossz válasz, és bonyolult szabályokat sem kell követnünk, viszont többféle módon is játszhatunk velük: a kérdéseket csak mi magunk válaszoljuk meg vagy az egész társaság, de akár feltehetjük őket egy konkrét személynek is.

beszélgetésindító társasok ajándékötlet Impulzív Magazin
Körvonal
A Körvonal egy 80 kérdésből és felvetésből álló, megkapó kivitelezésű kártyajáték. Gyerek verzió is elérhető belőle, ráadásul van egy második kiadása is újabb kérdésekkel, melyek segítenek közelebb kerülni önmagunkhoz és megismerni a többieket is. A játékból létezik egy olyan változat is, amely kicsit csavar a felálláson, és nem mi mesélünk magunkról: ebben a játékban azt kell eldöntenünk, hogy az adott állítás kire igaz leginkább a társaságból.

beszélgetésindító társasok ajándékötlet Impulzív Magazin
TársalGo
A TársalGo játékban tíz témakörben találhatunk kérdéseket és elgondolkodtató felvetéseket: érzelmek, emberek, család, mi lenne, ha – ilyen és ehhez hasonló kategóriákkal találkozhatunk a játék lapjain, melyből összesen százat találhatunk a dobozkában, szín szerint kódolva. A játék már ötéves kortól ajánlott, ráadásul angol nyelven is elérhető.

beszélgetésindító társasok ajándékötlet Impulzív Magazin
Bár sok más hasonló, beszélgetésindító játék létezik, ezeket bátran ajánlom, mert már többször is próbáltam őket, és nem számít, hogy kikkel, milyen korosztályból, hányan és milyen hosszú ismeretség után játszottunk, mindig igazán szuper beszélgetések kerekedtek az asztal körül. És a legjobb bennük az, hogy bár a kérdések adottak, egy idő után azt vesszük majd észre, hogy már rég nem is az eredeti témáról folyik a társalgás – ami viszont garantáltan tartalmas és lélekmelegítő lesz.

Fotó: Emma

Szerző