Itt az ősz, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is itt a teaszezon. Azt hiszem nem túlzás, ha azt mondom, hogy októberben még nem telt el nap számomra tea nélkül. Mivel tea téren elég válogatós vagyok, ezért nem nagyon szoktam a jól bejáratott kedvenceken kívülre merészkedni, de most megihlettet az őszi napsütés és a sárguló levelek sokasága – ebből született ez a fűszeres őszi teakeverék.

őszi teakeverék Impulzív Magazin

Bár őszinek nevezem, igazából a szezonális jobb szó lenne rá: selymes, melengető, nem túl tolakodó, és tökéletes választás egy kiadós kuckózáshoz. Ami, valljuk be, az év utolsó negyedében a legmeghatározóbb tevékenység – részemről legalábbis mindenképp.

Mivel minden abszolút természetes benne (halál a mesterséges adalékokra!), ezért nem robban az arcodba az íze, de ezen változtathatsz, ha egyik-másik fűszerből kicsit többet teszel a keverékbe. Bár fekete tea az alapja, ám azt is nyugodtan lehet variálni (zöld tea, esetleg rooibos?), igaz, akkor kicsit más lesz az ízvilág.
És, és, és…, ami a legjobb: tökéletes ajándék is lehet belőle! Tudom, ilyenkor még főbenjáró bűnnek számít szóba hozni a karácsonyt, de én szeretek előre tervezni, és ehető ajándékokból sosem elég. Ez egy tény, nem vélemény. Csak mondom.

őszi teakeverék Impulzív Magazin

Hozzávalók:

 • 2 evőkanál fekete tea
 • 6 fahéjgyűrű
 • 12 egész kardamom
 • 1½ teáskanál narancshéjkocka
 • 1 teáskanál rózsabors
 • ¼ teáskanál szegfűbors
 • 1½ teáskanál goji bogyó
 • ¼ teáskanál egész szegfűszeg

őszi teakeverék Impulzív Magazin

Elkészítés:

 1. Keverd össze a hozzávalókat egy zárható üvegben.
 2. Jól rázd fel/keverd össze.
 3. A tea elkészítéséhez: egy teatojásba tegyél egy púpos teáskanál keveréket, és áztasd 2dl (egy bögre) frissen forralt vízben 5-10 percig.

őszi teakeverék Impulzív Magazin

Érdemes odafigyelni arra, hogy minden adag teába kerüljön valamennyi összetevőből. Extraként én mindenképp ajánlok még hozzá egy kanál mézet, attól lesz igazán szezonális. És igen, most is épp ezt iszom.

Fotó: Emma

Szerző