A kijárási korlátozás miatt most aztán be vagyunk zárva, fosztva a szabadságtól. Valójában ez csak az érem egyik oldala. A másik oldalon rengeteg lehetőséget találhatunk. Amikor nem lehetünk eleget otthon, akkor mindig csak tervezzük, mi mindent kellene, lehetne csinálni. Most itt az idő, hogy ezt a listát felfrissítsd, és emlékezz rá, mit terveztél négy héttel ezelőtt. Ha homályos a kép, néhány ötlettel segítünk, hogyan tedd impulzívvá az otthon töltött napokat.
  1. Frissítsd fel a kreatív energiáidat! – Találd meg, mik azok a tevékenységek, amelyekben elmélyedsz úgy, hogy észre sem veszed az idő múlását. Ilyen lehet az olvasás, kertészkedés, varrás, puzzle, főzés, bármi, ami feltölt. Vedd elő azt a könyvet, ami már régóta pihen a polcodon, kezdj újra festeni, rajzolni, ültess virágot, hiszen most erre is van lehetőséged. A kérdés, megtalálod-e számodra mi számít.
  2. Mozogj! Ezekben a hetekben a lehető legjobb a rendszeres mozgás. Karban tartja a tested, és endorfin termel, segíti oldani a feszültséget, szorongást. Visszahoz az egyensúlyodba. Például mindennap gyakorolhatsz az impulzív jóga videóra, mindössze 18 perc, és mindent átmozgat.
  3. Takaríts! Takarítsd ki a lakást, a kertet, a tested, az elméd, a lelked. Szabadulj meg minden szinten attól, ami már nem szolgál téged. Tégy rendet az otthonodban és magadban. Ahogy a mondás is szól: ahogy kint, úgy bent, és ahogy bent, úgy kint.
  4. Beszélgess teljes jelenléttel. Amikor leülsz telefonálni, vagy egy szeretteddel beszélgetni, csak rá figyelj, minden mást zárj ki. Sikerült már így kapcsolódni a másikkal? Próbáld elfelejteni a multitaskingot.
  5. Tanulj valami újat. Az élethosszig való tanulás elengedhetetlen napjainkban. Most van időd végre erre is. Rengeteg online tanfolyam elérhető manapság, válassz egy kedvedre valót, és vágj bele.
  6. Emeld az életmódod magasabb szintre. Most bőven van lehetőséged elmélyedni a tudatosabb, összeszedettebb szokások bevezetésére és kimunkálására. Kezdd eggyel!
  7. Vezess be szigorú napirendet, ha eddig nem tetted. Írd le, és oszd be a napodat, legalább a nap főbb tevékenységeit időzítsd, így biztosan hasznosan fog telni a napod.
  8. Elő a régi receptekkel! Próbálj ki mindennap egy új receptet, mert rendkívül jól lefoglal és egy csomó új impulzus jön általa.
  9. Szortírozz! Válogasd át a ruhatárad, szabadulj meg azoktól a ruhadaraboktól, amiket már nem használsz. Add tovább, hadd örüljön neki más. Szabadítsd fel az otthonod a felhalmozott, szükségtelen dolgoktól.
  10. Mélyülj el az önismereti úton! A jelenlegi helyzet a gyökérfélelmekkel állít szembe minket. Használd lehetőségként! Nézz szembe a feljött félelmekkel, és dolgozd fel őket. Emlékezz rá, hogy a biztonság nem a külvilágban van, hanem benned.

Fotó: Emma

Szerző