Egy kis kényeztetés mindenkire ráfér időnként, a mostani stresszes helyzetben pedig ez aztán végképp igaz. Bár a drogériákban mindenféle színes-szagos termékeket lehet kapni az otthoni wellnesseléshez, a csináld-magad módszer is nagyon jól működik, ráadásul még kevesebb szeméttel is jár, ami duplán jó. Arról nem is beszélve, hogy csupa természetes dolog kerül így a kencénkbe, amik lehet, hogy már egyébként is megtalálhatóak az otthonunkban.

Persze, mint minden csináld-magad dolog, ez a megoldás is kicsit több időráfordítást igényel, de van abban valami kikapcsoló és megnyugtató, ha az ember egy frissen összekevert arcmaszkot ken fel. Énidő ez minden szempontból.
Na, jó, leszámítva azt, hogy utána kicsit többet kell takarítani, de ennyi talán még belefér.
Íme, három jól bevált és sokat használt csináld-magad kence recept az otthoni wellnesshez.

Kávézaccos testradír
Nagy kedvencem a kávézaccos bőrradír, és csupán három összetevőre lesz szükséged hozzá: kiszáradt kávézaccra, kristálycukorra és olívaolajra. Egy befőttesüvegben vagy tálban keverj össze 1 rész kávézaccot, 2 rész cukrot és ½ rész olívaolajat. Ha hűtőben tárolod, pár hétig simán eláll.
Nedves bőrre kell használni, és erre két lehetőséged is van: ha nem akarod, hogy minden olajos legyen, akkor azelőtt dörgöld át vele magad, hogy megfürödnél. Ha viszont nem bánod az olajos érzetet a bőrödön fürdést követően sem, akkor bátran használd a kádban vagy a tus alatt. Egyszerűen csak dörzsöld végig vele magad nyaktól talpig, aztán csak finoman öblítsd le.
Egy jó tanács: használat után kicsit sikáld át a zuhanyzót/kádat, mert az olajtól csúszós maradhat.


Görög joghurtos arcradír
Ehhez az arcradírhoz keverj össze egy teáskanál natúr görög joghurtot annyi kristálycukorral, hogy pasztaszerű legyen (kb. 2 teáskanál), aztán óvatosan radírozd át vele a nedves arcbőrödet (a szemekre vigyázz!).
Kicsit akár rajta is hagyhatod a bőrödön – állítólag a cukor és a joghurt kombinációja hámlasztó hatással bír. Utána mosd le hideg vízzel az arcodat, és finoman szárítsd meg egy törölközővel.
Egy jó tanács: alaposan mosd le, és próbáld meg úgy használni, hogy a hajadba ne jusson, mert bizony utána ragadni fog.


Görög joghurtos arcmaszk
Utolsó lépésként a kis kényeztető rutinban, jöhet az arcmaszk. Ehhez egy tálkában keverj össze egy púpos teáskanál natúr görög joghurtot, majd adj hozzá egy kávéskanálnyi matchatea-port és pár csepp olívaolajat, majd keverd jól el. Persze matchatea-por nélkül is nyugodtan elkészítheted a maszkot, esetleg egy kis extra kényeztetésért adj hozzá egy kávéskanálnyi mézet.
A maszkot megtisztított, száraz arcbőrre kell felvinni (a szemeket persze kerüld ki). Nagyjából negyed órát hagyd fent, közben relaxálj kicsit. Aztán vagy mosd le csak simán hideg vízzel, vagy nedvesíts be egy törölközőt, és azzal töröld le az arcodról a megszáradt maszkot.
És igen, nyugodtan tegyél uborkakarikákat a szemedre, amíg fent van a maszk, úgy lesz teljes a wellnessélmény.

Fotó: Emma

Szerző