Az elmúlt heteket belengte a hála, az öröm és az izgatott várakozás érzése. Köszönjük, hogy itt voltatok velünk, és tanúbizonyságot adtatok arról, hogy a pedagógusok igenis megérdemlik az őszinte elismerést. Hatalmas örömmel olvastuk a számtalan bejegyzést, melyekben a számotokra oly fontos nevelőket, tanárokat méltattátok. Most elérkezett a várva várt pillanat, hogy kihirdessük a 2021 Impulzív Pedagógusai díj nyerteseit. Fogadjátok Őket és kedves szavaikat nagy-nagy szeretettel.


Az óvodapedagógus kategória díjazottja:

Kalló Jánosné Hartai Hétszínvirág Óvoda és Mini Bölcsőde
„Amikor meghallottam, hogy valaki benevezett erre a megmérettetésre, meglepődtem és már évek óta nyugdíjasként, szinte elhinni sem akartam. Először arra gondoltam, hogy milyen kedves valakitől, hogy összeszedi a gondolatait, és ezt másokkal is megosztja. Többször találgattam is, hogy vajon ki lehet. Most az fogalmazódik meg bennem, hogy milyen sokan is vannak, akik így gondolkodnak. Szeretném megköszönni a sok-sok szavazatot, nagyon jól esik. Nagyon jól esik tudni, hogy elértem azt, ami a célom volt, hogy jó emlékeket hagytam magam után.
Ebben az időszakban minden dicséret és jó szó különös jelentőséggel bír. Köszönöm ezt az élményt mindenkinek, aki szavazott rám és a magazinnak, akik erre lehetőséget adtak!

pedagógus díj nyertes Impulzív Magazin

A tanító és általános iskolai tanár kategória díjazottja:

Filvig Gyuláné Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
„Hálás vagyok volt tanítványaimnak, akik megőriztek emlékezetükben. Meghatódtam, hogy annyi év után felidéződtek bennük az iskolai élmények. Egész életemben csak a dolgomat tettem szerető családomban és az iskolai munkámban. Talán sikerült hitelesnek, önazonosnak lennem, környezetemben megéreztetni szeretetem. Arra törekedtem, hogy játékosság, esztétikai szépség lengje át a tanórákat és egyéb iskolai foglalkozásokat. Igyekeztem diákjaimnak örömteljes együttlétet biztosítani, életre szóló motivációt adni.
Őrizzék a következő gondolatokat:
” A boldogság és a siker kulcsa
minden életpályán az őszinte,
kiegyensúlyozott és megértő magatartás
önmagunkkal és másokkal szemben”
(Selye János)

pedagógus díj Kalocsa nyertes Impulzív Magazin

A középiskolai tanár kategória díjazottja:

Horváth László Kalocsai Szent István Gimnázium
Nagy örömmel és meghatottsággal olvastam az egykori tanítványok visszaemlékezéseit, hiszen többek között az ilyen kedves gondolatok azok, melyek miatt érdemes pedagógusnak lenni. Ezek azok a momentumok, amelyek egy-egy nehéz időszakban új energiát adnak.
Nagyon jó érzéssel tölt el az Impulzív Pedagógus cím elnyerése, bár az egész szavazást egyáltalán nem éreztem versenynek. Az elmúlt héten nagyon sokan – jelenlegi és volt diákjaim, kollégák, szülők – gratuláltak  a döntőbe kerülésemhez, és szurkoltak értem. 
Úgy gondolom, hogy egy tanár számára a legnagyobb kitüntetés a diákjai szeretete, ezért is hatalmas elismerés számomra ez a díj. Úgy vélem, hogy a szavazatok főként diákoktól érkeztek, és ebben a szeretetüket, megbecsülésüket érzem, és ez új lendületet ad pályám további folytatásához.

pedagógus díj nyertes Kalocsa Impulzív Magazin
Nemcsak a díj nyertesei, de valamennyi döntős személyében egy-egy fantasztikus pedagógust ismerhettünk meg, ezért szeretnénk őket közelebbről is bemutatni nektek a következő hetekben.
Hamarosan találkozunk!

Fotó: Emma

Szerző