Szeretnél végre részt venni olyan eseményen, ami nem a bográcsos főzésekről és a degeszre evésről szól, hanem a mozgás öröméről, az egészséges életmódról és az aktív kikapcsolódásról? Biztosan felfedeztél már ilyen típusú rendezvényt, de a hozzá kapcsolódó Facebook-eseménynél talán az érdekel gombra kattintottál, mert tisztában vagy vele, hogy nem fogsz részt venni rajta. Több kifogásod van, vagyis nevezzük inkább megugorhatatlan akadálynak. Soroljam? A gyerkőcöket nem tudod rábízni a nagyszülőkre, a lendület egészen addig tart, amíg az időpont oly messze van, nem tudnak új edzésformákat mutatni, a régiek pedig már unalmasakká váltak…
Na, most figyelj! A FittWeekend csapata (Takács Reni, Barabás Csilla és Nyutali Norbi) igazán remek programot szervez július 27-re, ahol nem mindennapi sportokat próbálhatsz ki. Miközben a levegőért kapkodsz, remegő lábbal élvezed az edzéseket, a gyerkőcök az ugrálóvárban tombolhatják ki magukat vagy éppen veled együtt pezsdítik fel a vérkeringésüket. Kell ennél jobb családi kikapcsolódás?
Itt nem kell attól tartanod, hogy nem fogod megtalálni azt a sportot, ami hozzád közel áll. Csak legyél nyitott az új dolgokra, hiszen nem éppen a megszokott mozgásformák edzői lépnek színpadra és mozgatják át az energikus közönséget, hanem újdonsággal fűszerezett sportokba kóstolhatsz bele. Nézzük, egészen pontosan, milyen programok várnak.
– Gymstick – Barabás Csilla Gymstick edző és Czégel Erikával Gymstick Muscle és Pt Master trénerrel
A Gymstick nem más, mint egy zseniális funkcionális sporteszköz, amivel összetett mozgásokat végezhetsz, melyek kivitelezéséhez több ízületegyüttes működésére van szükség. Olyan, mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik – a kezek és a lábak között állandó változó erőteret hoz létre. Ha éppen a karodat erősíted, a gumikötél a lábadra is hat, így folyamatosan aktivizálod az egész testedet.
– Piloxing – Takács Reni és Szász-Mácsai Villő Piloxing-oktatókkal
Rendszeresen azt érzed, hogy minden sportból csemegéznél? A nőies, táncos mozdulatok mellett néha olyan mozgásra vágysz, ami a testet nyújtja, megerősíti és tónusba hozza, miközben úgy érzed, néha nem ártana kardiózni sem? A Piloxing a box és a pilates ötvözete egy kis tánccal fűszerezve. Az órán a kardió és az erősítő gyakorlatok sorozataiból álló blokkok váltják egymást tervezett módon – Reni rendszeresen tart ilyen edzéseket Kalocsán és Foktőn is.
– Impulzív jóga – Tamaskó Anett jógaoktatóval
Ha nem az ugrabugra a te műfajod, akkor nem feltétlen kell erőltetned, mert lesz jóga is, ahol a belső egyensúly megteremtése mellett az ászanák jótékony hatását fogd érezni a testeden. Anettet már nem kell bemutatnunk az Impulzív olvasóinak, hiszen rendszeresen tart nálunk inspiráló órákat.
– Baba-mama torna – Répási Erika védőnővel
Ígértem, hogy a kismamák sem maradnak ki a szuperjó programból. Erika az édesanyáknak tart tornát, akik babájukkal együtt mozoghatnak – ami a kicsinek önfeledt, jópofa játék, az anyukáknak viszont annál keményebb edzés.
– Családi vetélkedők – Nyutali Norbi és Böde Vanda vezetésével
Végre összemérheti tudását az egész család, kiderül, hogy ki tudja a leggyorsabb időt diktálva, technikásan megoldani a feladatokat és elsőként a célba érni.
– Segítünk, hogy segíthess!
A kísérő programok között a mentősök bemutatják és megtanítják az újjáélesztés technikáját. Anno biztosan tanultad te is, de érdemes leporolni a tudást, hiszen lehet, hogy csupán egyetlen egyszer kell hasznát venned, de akkor életet menthetsz vele.

– Termékkóstoló
Norbi elhozza nekünk az ALLNUTRITION termékeit – hogyha eddig csak olvastál róla, most meg is kóstolhasd és megtudhatod, melyikre van szüksége a testednek. Ezek a termékek olyan aminosavakat tartalmaznak, melyek az izomzatra pozitívan hatnak és erősítik az immunrendszert. A rendszeresen sportolók számára elengedhetetlen tápanyagokat rejtenek magukban.
– LoveYourBelly
A szétnyílt hasizom amilyen rosszul hangzik, olyan nagy gondokat okozhat, de ne ijedj meg, a jó hír, hogy a probléma orvosolható műtéti beavatkozás nélkül. Ha arra gyanakszol, hogy ez nálad is fennáll, kérheted a tapasztalt LoveYourBelly-oktató tanácsadását a rendezvény ideje alatt.A három szervező – Reni, Csilla és Norbi – küldetése, hogy a sport ne a fontossági lista végén kullogó, kötelező jellegű tevékenység legyen, hanem örömet okozó, energiával feltöltő program. A csapat a rendezvény bevételét, illetve a támogatóktól befolyt összeget az Életmentők Kalocsai Mentőalapítvány javára fordítja. Bámulatos látni, hogy egy nemes ügy érdekében össze tud fogni a városunk. Le a kalappal a szervezők és a támogatók előtt is!

Szerző