Mindannyiunk életében van legalább egy olyan pedagógus, akire hálás szívvel gondolunk vissza. Egy gondoskodó óvó néni vagy óvó bácsi, aki bátorító, kedves szavaival, kézen fogva vezetett át minket a tűzokádó sárkányok barlangján. A melegszívű alsó tagozatos tanító, aki szelíd mosolyával, megnyugtató hangon biztatott, hogy lesznek még formásabbak azok betűk, nem fognak mindig szétszaladni az olvasókönyv lapjain, és a számok is hamarosan megszelídülnek a ceruzánk nyomán. Egy megértő tanár a felső tagozatból, aki megtalálta a hangot érzékeny kamasz lelkünkhöz és jól tudta, miként hozhatjuk ki magunkból a legtöbbet. És az inspiráló középiskolai tanár, akire példaképként tekintettünk, mert elvarázsolt egyéniségével, ösztönösen ráérzett, mihez van tehetségünk és nem hagyta, hogy idő előtt feladjuk az álmainkat.

Évről évre a pedagógusnap ad alkalmat arra, hogy hálánkat és szeretetünket kifejezzük e fantasztikus nevelőknek, tanároknak, bár tudjuk, hogy munkájuk nap mint nap köszönetet érdemel. Magazinunk az idén egy szavazást indít, hogy általa is kifejezhessétek elismeréseteket a számotokra legfontosabb aktív és nyugdíjas pedagógusoknak.

Három kategóriában küldhetitek el jelöléseiteket Kalocsa és 20 km-es körzetének kedvenc tanáraira, nevelőire:

1. óvodapedagógus
2. tanító és általános iskolai tanár
3. középiskolai tanár

A jelöléshez a következőket kell beküldenetek:

  • a pedagógus neve

  • az intézmény neve, ahol dolgozik/dolgozott (Kalocsán és 20 km-es körzetében)

  • néhány sor (max. 500 karakter), amelyben leírjátok, hogy miért őt választottátok az adott kategóriában. (Egy-egy kedves emlékre, különleges történetre vagy meghatározó élményre gondoltunk a jelölttel kapcsolatban.)

A szavazásra leadott kategóriánkénti jelöléseiteket az impulzivmagazin@gmail.com e-mail címünkre várjuk 2021.05.15. szombat éjfélig. Egy e-mail címről kategóriánként csak egy jelölés adható le.

Szavazásunk több fordulós lesz, menetéről és pillanatnyi állásáról folyamatosan tájékoztatunk majd benneteket. Végül a három, kategóriájukban legtöbb szavazatot kapó nevelők, tanárok lesznek 2021 Impulzív Pedagógusai.
A jelölés már ma indul, várjuk e-mailjeiteket, hogy megismerhessük azokat a csodálatos embereket, akik tudásukkal és támogatásukkal segítettek minket életünk egy-egy fontosabb szakaszában.

Szerző