Tudtad, hogy a két lábfejünkön és a talpainkon közel száz olyan pont található, amelyek mindegyike összeköttetésben áll valamelyik szervünkkel, szervrendszerünkkel, illetve a testünk bizonyos pontjaival? Ezek a kapcsolódások alkalmasak arra, hogy általuk hatást gyakorolhassunk testünk működésére. A reflexológia az a természetgyógyászati módszer, amely ezt a tudást felhasználva, az egészséget megtartó életerőket tudatosan és célirányosan serkenti. A reflexológus a lábon található területek finom ingerlésével indítja be a szervezet öngyógyító folyamatait. Berta Somogyi Gabriella (Gabriharmony) természetgyógyász segítségével Te is kipróbálhatod a reflexológia pozitív hatásait, hiszen a módszer gyökerei ugyan több ezer éves múltra tekintenek vissza, de tapasztalatokon alapuló hatását a mai kor embere sem vonhatja kétségbe.

A módszer részletes leírása helyett, most álljon itt három személyes történet, amelyek tökéletesen bemutatják számodra, hogy milyen fantasztikus hatással lehet egészségünk megőrzésére, és testünk gyógyítására az emberiség történelmének évezredein átívelő reflexológia tudománya.

reflexológia talp természetgyógyász alternatív gyógymód Impulzív Magazin
Ica – „Gabi, mondhatni a vesémbe látott!”
– Gabira nagyon egyszerű volt rátalálnom, mivel utcabeliek vagyunk. Kedves, megnyerő stílusával az első pillanattól belopta magát a szívembe. Amikor megtudtam, hogy mivel foglalkozik, alig vártam, hogy kipróbálhassam a kezelést.
Az alternatív gyógyítás mindig közel állt hozzám, már voltak jó tapasztalataim. A gyógynövényekben, és a gyógyhatású készítményekben is hiszek, sokszor kiegészítő terápiának is kiválóak a gyógyszerek mellé. Visszatérve Gabihoz, amint megnyitotta a természetgyógyászati rendelőjét, elmentem hozzá egy állapotfelmérésre. Mondhatni a vesémbe látott! Olyan problémát is észrevett a talpam masszírozása során, amiről tudomásom sem volt. Panaszt ugyan nem okozott a dolog, viszont a laboreredményem egyértelműen jelezte, hogy valami nincs rendben. Megcsináltunk egy kúrát: hat héten át, heti két alkalommal jártam Gabihoz kezelésre, és mellé gyógyteákat kevert nekem, amiket naponta kétszer fogyasztottam egy-egy csészével. Most, a korábban magas laborértékeim már közelítenek a normál tartományhoz, és sokkal jobban és energikusabban érzem magam. A másik problémám a reflux volt, amire évekig gyógyszert szedtem. Amióta Gabihoz járok reflexológiai masszázsra, már nem szedek rá semmit, és minden panaszom megszűnt. Nagyon hálás vagyok érte. Azért minden hónapban egyszer elmegyek egy fenntartó kezelésre, közben átbeszéljük a történéseket, panaszokat, és hogy milyen gyógyteákat, és mikor érdemes kúraszerűen fogyasztanom. Az emberek általában azonnali eredményt szeretnének, de a betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki, így bizonyos esetekben a gyógyulás is egy hosszabb folyamat. Szívem szerint mindenkit arra biztatnék, hogy legyen nyitott és befogadó a szelíd gyógymódok, így a reflexológia iránt is. Szerintem ahhoz, hogy eredményes legyen a kúra, fontos, hogy higgyünk a természet erejében, és a reflexológia hatásában. A reflexpontok már a probléma kialakulása előtt jeleznek, így megelőzésként is kiváló alternatíva. Nekem nagyon kellemes érzés a masszírozás, mindig nagyon várom a következő alkalmat.

reflexológia talp természetgyógyász alternatív gyógymód Impulzív Magazin
Éva – „A reflexológiai kezelés szellemi felüdülés is”
– Másfél éve járok Gabihoz rendszeresen, és a kezelések hatására sikerült megoldani a problémámat, amire az orvosok igazából nem tudtak magyarázatot adni. A bal lábam folyamatosan dagadt, fájdalmaim voltak, egy rövidebb séta is megterhelő volt, arról nem is beszélve, hogy állandóan takargatnom kellett, hogy ne tűnjön fel senkinek, hogy az egyik lábam vastagabb. Igazából végső elkeseredésemben meséltem el a problémámat az egyik kolléganőmnek, aki egyből Gabit ajánlotta nekem. Nem kellett sokat győzködnie, hiszen végigkísértem a felépülését, és neki egyértelműen a reflexológia segített. Bár abszolút szkeptikusan indultam el az első kezelésre, de úgy éreztem, már annyi helyen jártam, miért is ne adnék egy esélyt ennek is. Ugyanakkor nyitott vagyok azokra az alternatív gyógymódokra, amelyekkel a szervezet öngyógyító folyamatait lehet beindítani, így nagyon kíváncsi voltam, milyen hatással lesz rám a reflexológia. Már az első alkalommal kellemes miliő fogadott, ami bizalmat keltett bennem, és a kezelés után pedig pozitív érzésekkel jöttem el. Gabitól egy teát is kaptam, amit kúraszerűen kellett innom, a kezeléseket pedig heti rendszerességgel folytattam.
Annyira érdekes volt, hogy a talpam olyan információkat is elárult rólam, amikről én sosem beszéltem Gabinak, még az is kiderült, hogy hátrahajló méhem van. 2-3 alkalom után már éreztem a pozitív hatást, egyre kevésbé láttam dagadtnak a lábam, a fájdalom pedig megszűnt, és ezt a reflexológiai kezelésnek és az azt kiegészítő gyógynövényes teakeveréknek köszönhetem. Gabihoz azért is szeretek járni, mert egy-egy kezelés nemcsak testileg hat rám pozitívan, hanem egyben szellemi felüdülés is számomra.

reflexológia talp természetgyógyász alternatív gyógymód Impulzív Magazin
Andi – „Abszolút ráérzett minden problémámra”
– Gabihoz a pályafutása kezdetén kezdtem járni. Régóta terveztem már, hogy felkeresek egy reflexológust, de emiatt nem szerettem volna távolabbra utazni, így nagyon megörültem, amikor Gabi elkezdett praktizálni Kalocsán.
Először egy általános felmérésen voltam nála, és ugyan semmit nem mondtam magamról, de ő abszolút ráérzett minden problémámra. Innentől kezdve heti rendszerességgel jártam hozzá, fél éven keresztül. Gabi gyógyteákat is készített nekem otthoni fogyasztásra. A pajzsmirigy problémámat remekül sikerült kezelnie, amit a laborleleteim is bizonyítanak. Az allergiám pedig jelentősen csökkent, az orrspray használatát már teljesen elhagyhattam. A későbbiekben bármilyen problémát észleltem, először Gabit kerestem fel. Minden kezelés után felfrissültem, energiával telítődtem, és sokkal jobb lett a közérzetem. Sajnos tavasszal a karantén miatt nem tudtam hozzá járni, de ahogy jelezte, hogy újra dolgozik, máris bejelentkeztem. A kiesett idő alatt nagyon hiányzott a testemnek és a lelkemnek is a masszázs. Imádok Gabihoz járni, mert nagyon kedves és jó szakember. Mindig mosolyogva és finom teával fogad, a kezelések pedig tartalmasan telnek nála. Mivel nyitott vagyok az alternatív gyógyászat irányába, és szívesebben alkalmazom, mint a gyógyszeres kezeléseket, így a mai napig rendszeresen használom a reflexológia módszerét az egészségem megőrzése érdekében, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki.

reflexológia talp természetgyógyász alternatív gyógymód Impulzív Magazin
Berta Somogyi Gabriella nemcsak reflexológus, hanem fitoterapeuta is (Gabiról itt tudhatsz meg többet), így a gyógynövényekkel való gyógyítást is – gyógynövényteák, aromaterápia és apiterápia – előszeretettel alkalmazza a reflexológiai kezelések egészségmegőrző hatásának kiegészítésére, ahogyan a kéz és a fej masszázsát is. Ez egy komplex folyamat tehát, amelyben a különböző módszerek egymás hatását erősítik a gyógyító kezelések során.
Ha eddig még nem találtál megoldást az egészségügyi problémádra vagy gyógyulásod érdekében, esetleg puszta kíváncsiságból szívesen kipróbálnád a reflexológia módszerét, ne habozz, mert Ruediger Dahlke szavaival élve: „Aki gyógyulásra vágyik, annak nyitottnak kell lennie az újdonságokra.”

Fotó: Emma

(X)

Szerző