Szerinted meg lehet állítani az időt? Vagy akár lassítani a folyását? Esetleg Te is úgy érzed, hogy az évek múlásával hatványozott sebességgel peregnek a homokszemek abban a bizonyos képzeletbeli homokórában? Akkor ez az adás egyetlen szempillantás alatt eltelik majd – ennyi időt igazán érdemes rászánnod!

Annál is inkább, ugyanis magazinunk podcastjának alkalmi „hármas fogata”, Pannával az élen, olyan „misztikus” fogalmak közé hív kalandozni, mint az időfék, a hatékonyság, a rutin és a tudatosság. Gondolnád, hogy mindez egy bizonyos pontban fut össze? Pedig hidd el, hogy így van! Ami pedig a Pannához társuló szerkesztőink, Sziszi és Emma történetei mellett igazán szórakoztató, az az, hogy ennek a gócpontnak a felismerésével, akár Te magad is „megtoldhatod” egy órával a napot.

Persze ez csak képletesen értendő, de a felvetés már önmagában is zseniális: hogyan jut a napodból egy extra óra mondjuk a régóta tervezett edzésre, egy jó könyv olvasására, egy új sorozat elkezdésére, esetleg egy spontán sétára vagy bármi másra, ami kiszakít a rutinból. A megszokások rabláncának, ha nem is a ledobása, de legalább egy leheletnyit hosszabbra engedése, el sem hinnéd, milyen felszabadító érzéssel ajándékozhat meg!

Képzeld el, hogy Harry Potter világának időnyerője – amelyet a történet imádni valóan stréber Hermionéja arra használt, hogy egyszerre több tanórán is részt vehessen ugyanabban az időben – egy kicsit a Te birtokodba kerül… Tetszik az ötlet?

Ezért (is) szánj néhány percet a Jelenlét-podcast aktuális epizódjára, mert, ahogy annak végén szerkesztőink, úgy talán Te magad is belátod, hogy pár egyszerű és nem ördögtől való praktika kipróbálása, komoly minőségi változást eredményezhet a mindennapjaidban.

Szerző