Az ősz valamiért különösen jót tesz az ember lelkének, még akkor is, amikor esős, ködös arcát mutatja, hát még akkor, amikor elkápráztat minket hópiheként hulló sárga leveleivel. Ilyenkor kerülnek elő azok a csináld magad projektek, amik segítenek abban, hogy ebből a csodás időszakból egy kicsit az otthonunkba is becsempésszünk. Nemrég készítettünk egy bájos falevél alakú őszi tálkát, most pedig egy nagyon egyszerű, természetes és persze rendkívül szezonális csipkebogyó koszorú van soron.

csináld magad csipkebogyó koszorú az Impulzív Magazin oldalán
Roppant egyszerű dologról van szó, semmi más nem kell hozzá, csak egy koszorúalap és egy kis ősz, csipkebogyó formájában. A csipkebogyó beszerzéséhez érdemes kicsit kiruccanni és figyelni az utak szélét, ott ugyanis gyönyörűen pirosló bokrokra lehet bukkanni – persze csak óvatosan, mert szúrnak!

Alapnak bármilyen koszorú jó lehet – én a természetesség jegyében egy vadszőlőből készült fonatot használtam. Ez a koszorú egyenesen a kertből érkezett: miután lehullanak a vadszőlő indáiról a levelek, könnyen alappá fonhatjuk őket, ráadásul az ilyen koszorút mindenféle ragasztó vagy drót nélkül is egyszerűen díszíthetjük. Azért is nagyon jók, mert az évszaknak megfelelően, könnyen cserélhetjük a rajta lévő díszeket  – abszolút zero waste megoldás.

csináld magad csipkebogyó koszorú az Impulzív Magazin oldalán
Ha nem áll rendelkezésedre ilyen koszorú, akkor virágüzletekben, esetleg különböző dekorációs boltokban is be tudsz szerezni hasonlót, de másmilyen alap is ugyanolyan jó lehet ennek az őszkoszorúnak a megalkotásához.

csináld magad csipkebogyó koszorú az Impulzív Magazin oldalán
A elkészítése nagyjából tíz percet vesz igénybe: semmi mást nem kell tennünk, mint beletűzdelni a csipkebogyó ágacskákat a koszorúalapba. Ha hasonló vesszőalapod van, dugdosd el a szárakat a koszorú vesszői közé, így tudod rögzíteni. Más esetben használj ragasztópisztolyt vagy drótot. A csipkebogyó beszerzését nem számolom ide, mert az színtiszta őszi élvezet volt. Szóval tíz perc, két hozzávaló (na jó, szigorúan véve három, mert kellhet rá egy akasztó, mondjuk rafiából) és végtelen őszi életérzés, ráadásul csupa természetes hozzávalóval.

Fotó: Emma

Szerző