A klisék kliséje, hogy rohan az idő, de mit tehetünk, ha egyszer valóban így van – ez az év valahogy különösen gyorsan húzott el mellettünk, és ahogy egyre közeledik a vége, ideje felgyűrni az ingujjakat, és felkészülni a következő kanyarra. Ehhez ajánlunk most szebbnél-szebb segítőket.

Ahogy azt nemrég a Jelenlét Podcastban is megtárgyaltuk, sajnos még nem nagyon sikerült megszelídítenünk az időt, de próbálkozunk, és ebben a határidőnaplóink nagy segítséget nyújtanak. Hiába az okostelefonok és a virtuális naptárak, papírra vetni, hogy mit, mikor és hol, valahogy egészen más. Mi azok közé tartozunk, akiknek a határidőnapló a mindennapok elengedhetetlen része. És mivel az idei naplók hamarosan megtelnek, ideje kiválasztani 2022-es hű társainkat, ehhez ajánlunk most praktikus és szemet gyönyörködtető opciókat hazai alkotóktól.

Anti-határidőnapló
A Slow Budapest beszédes nevű határidőnaplóját azoknak ajánljuk, akik szeretnék kicsit lelassítani a rohanó hétköznapokat, és gyakorolni a slow living életmódot. A könyvecske nemcsak abban segít, hogy lelassuljunk, de egyben önismereti napló is, benne – többek között – heti tervezőoldalakkal, önreflexiós gyakorlatokkal, jegyzetlapokkal, inspiráló idézetekkel és bájos illusztrációkkal. A határidőnapló beszerezhető a saját online shopjukban.

2022 határidőnapló magyar tervező Impulzív MagazinFotó: Slow Budapest

IRKA 2022
A DotForYou idei határidőnaplói a Szeresd a Földet! üzenetet közvetítik felénk, felhívva a figyelmet a klímaváltozásra és arra, hogy a változtatás velünk kezdődik. Az elegáns, arany bolygós naptárak négy színben érhetők el, benne heti bontásban tervezhetjük az időnket. A rengeteg ponthálós jegyzetlapon minden elfér, amit feljegyeznénk, ráadásul idén egy hálaoldallal is bővült a könyvecske. A napló limitált példányszámban beszerezhető a saját online shopjukban.

2022 határidőnapló magyar tervező Impulzív MagazinFotó: Emma

PLANBOOK 2022
A Malinovka határidőnaplója idén öt színben érhető el. A letisztult dizájnú naplóban éves, havi és heti bontású oldalpárokat találhatunk, ráadásul projekttervező oldalai is vannak. A vertikális elrendezésű napló rendkívül elegáns, a zárógumi segít, hogy ne nyíljon ki véletlenül a táskánkban, a ponthálós jegyzetlapok pedig kellő helyet biztosítanak terveinknek, gondolatainknak. A napló limitált példányszámban beszerezhető a saját online shopjukban.

2022 határidőnapló magyar tervező Impulzív MagazinFotó: Malinovka / malinovka.hu

Róth Anikó
A DesignByRothAniko határidőnaplókat többféle méretben és borító grafikával szerezhetjük be. A különböző kollekciók (például Balaton, Budapest, Erdőlakók) színes álomvilágokat, bájos karaktereket sorakoztatnak fel a naplók elején. A heti beosztású naptár három nyelvű, és óra jelöléssel segíti a legpontosabb időbeosztás megtervezését. A napló beszerezhető a saját online shopban.

2022 határidőnapló magyar tervező Impulzív MagazinFotó: DesignByRothAniko / Facebook

+1

Évtervező
A POKET Zsebkönyvek évtervezője az egymásra figyelés, a kapcsolatok és a közösen megélt pillanatok jegyében segít minket időnk navigálásában. A kötet bevételét jótékony célra szánják, lapjait Fodor Ákos versei és Gulyás Lídia illusztráció (akit sokan @szialidia-ként ismerhetnek) színesítik – ráadásul a zsebünkben is elfér. A tervező beszerezhető a POKET könyvautomatákban és online.

2022 határidőnapló magyar tervező Impulzív Magazin
Fotó: Pásztor Csaba / POKET

Szerző