Minden nő álma, hogy a tükörbe nézve elégedettséget érezzen. Ez szinte lehetetlennek tűnhet, ám vannak megoldások, melyek segítségével jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. Miskei Andi nap mint nap varázsolja ragyogóbbá vendégei tekintetét csodálatos műszempilláival. Ez nemcsak esztétikai szempontból eredményez változást, hanem viselőjének magabiztosságot is ad, hiszen smink nélkül éri el a „sminkelt hatást”.

Andi eredetileg nem a szépségiparban kezdte a pályafutását, de az idő előrehaladtával egyre tehetségesebb lett a hobbijában, végül hivatásának is azt választotta.
– 10 év könyvelői munka után úgy éreztem, itt az ideje váltani.  Kézenfekvő döntés volt, hogy a hobbimat válasszam a továbbiakban, ezért 2016-ban „hobbi pillásként” kezdtem, majd 2018-ra ez lett a fő profilom, hiszen ez szerelem volt már az első szempillaszálnál.
A megfelelő ismeretek elsajátítása és a tanulási folyamat sok időt vett igénybe.
–  Először szépségtanácsadó iskolát végeztem, aztán következtek a szempillás tanfolyamok. Megtanultam az 1D építését, majd jött a 2D tanfolyam és végül a Russian Volume-képzés. Azonban a hivatalos papírok megszerzése, csupán az első lépcsőfok volt a teljes tudás elsajátításához. Körülbelül fél év gyakorlás után éreztem először, hogy szépet alkottam. Azóta is folyamatosan képzem magam, hiszen ez a szakma állandóan fejlődik és változik. Mindig van újdonság a piacon, amit szeretnék kipróbálni, mert a munkámban mindig a jobbra és a tökéletesebbre törekszem.

Ez a szakma azért is szép, mert örömet szerzel vele másoknak. Előfordulhat azonban, hogy egy-egy vendég elképzelésén finomítani kell, az egészséges és esztétikus eredmény elérése érdekében.
– Élvezem az összes szett megépítését és a vendégeknek szerzett öröm is csodálatos érzéssel tölt el, ez ad értelmet a munkámnak. Általában a természetesség híve vagyok, ám ez nem mindig találkozik a vendégeim elképzeléseivel. Ha egy alkalomra szól a műszempilla – például egy menyasszony nagy napjára -, akkor gyakorlatilag bármit felteszek. Ilyenkor az erőteljesebb smink mellett gyönyörűen mutat a dús és hosszú műszempilla, és rövid távon semmilyen kárt nem okoz. Ha valaki hosszú távon gondolkozik, akkor felhívom a figyelmét a túl hosszú és vastag pilla hátrányaira. Ugyanis, ha túlterheljük a saját szempilláinkat, az idővel a minőségük romlását eredményezi és ezt a folyamatot fontos megakadályozni. Szerencsére a vendégeim nagy részének fontos, hogy hosszú távon viselhessék a műszempillát, így nagyon megértőek.
Előfordulhat, hogy egyeseknél allergiás reakciót vált ki a műszempilla-ragasztó, ezért ilyen esetben érdemes megvizsgálni, hogy melyik összetevője áll a probléma hátterében.
– Ha allergia gyanúja merül fel, körülbelül 10-10 szál műszempillát teszek fel, illetve a csukló belső oldalára ragasztót cseppentek. Ezek után 72 órát várunk, és ha semmilyen tünet nem jelentkezik, kezdődhet az applikáció. Viszont ha reakció lép fel, azonnal le kell oldani a szempillákat, illetve ilyen esetben fontos kiszűrni, hogy a ragasztó melyik összetevője okozza a problémát. Ez lehet a latex vagy akár a cyanoacrylate is. Szerencsére latexmentes ragasztót már lehet kapni, így ez a gond könnyen megoldódik. Viszont, ha a cyanoacrylate okozza a bajt, akkor véleményem szerint nem érdemes újra próbálkozni, mert aki allergiás lett tőle, az is marad. Bár előfordulhat, hogy egy ideig nem okoz problémát, de előbb vagy utóbb (inkább előbb) úgyis jelentkezni fognak a tünetek és a folyamat minden próbálkozás után egyre súlyosabb lefolyású lesz.


Andi megcáfolt néhány tévhitet a műszempilla viselésével kapcsolatban és elárulta az egészséges pillák „receptjét” is.

– A műszempilla eltávolítása nem okoz kárt a saját pillákban, hiszen az oldószer rendkívül kíméletes. A saját pillák csak akkor rövidülnek meg, illetve kopnak el, ha túl nehéz a műpillák súlya. Ebben az esetben a regenerálást segítik a különböző táplálékkiegészítők. Én különösen a magas cinktartalmú szépségvitaminokat szoktam ajánlani, de a koffeintartalmú pilla szérumok is tökéletes megoldást jelentenek. Mivel egy szál saját pilla átlagosan három hónapig él és három növekedési fázisa van, így ezekhez alkalmazkodva, körülbelül három hónap a regeneráció ideje is. Ha tehát a saját pillák adottságainak megfelelő a szett, akkor nem roncsol, tehát nem kell szünetet tartani egy-egy szett között.

Van néhány aranyszabály, amelyet érdemes betartani a műszempillák maximális tartóssága érdekében.
– Az építést követő 24 órában nem érheti víz, gőz és pára a pillákat, vagyis az arcmosás, a hajmosás kerülendő és nem érdemes szaunába menni. A 24 óra letelte után meg kell mosni a műszempillákat sima vízzel, vagy micellás vízzel esetleg szempillasamponnal. Ezek közül tetszőlegesen választhatunk, de az nagyon fontos, hogy tisztán tartsuk a szem területét, hogy elkerüljük a fertőzést. Sokan nem hiszik el, hogy a műszempillákat érheti víz, mert attól félnek, hogy így előbb lepotyognak, pedig ez tévhit. A mosatlan pillák ugyanis hamarabb zsírosodnak és ezáltal gyorsabban le is esnek, éppen ezért a zsíros kozmetikumokat – például a szemceruzát, a szempillaspirált és az összes olajos sminklemosót – is érdemes kerülni. Ezenfelül nem szabad a műszempillát morzsolgatni, tépkedni és dörzsölni sem.
Már számos különböző típusú műszempilla közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet, azonban fontos kiemelni az időfaktort is, hiszen egy ilyen csoda elkészítése sok türelmet igényel mindkét fél részéről.
– Én 1D és 6D között építek. A D-k száma jelöli, hogy egy szál saját pillára, hány szál műszempilla kerül fel és minél magasabb ez a szám, annál kevésbé természetes a végeredmény. Mindig van kedvencem és ez időről-időre változik. Az első építésnél 1D-t vagy 2D-t szoktam javasolni, hiszen meg kell tanulni bánni a pillákkal és hozzá is kell szokni a viselésükhöz, ezért nem tartom jó ötletnek egyből 6D-vel kezdeni. A műpillák felrakásának időtartama függ a saját pillák mennyiségétől és ezen kívül még rengeteg tényezőtől, de általában szettenként 2-2,5 órát vesz igénybe. Egy 3D-s szett elkészítése már 2,5-3 óra, a teljesen új 6D szetté pedig meghaladhatja a 3 órát is. A vendégeim általában három hetente járnak rendszeres pótlásra, ilyenkor nem szedem le az összes fent maradt szálat, csak azokat, amik időközben lenőttek. Az új szálakat ezeknek és a lepotyogott pilláknak a helyére teszem fel.


A legtöbb hölgy azért visel műszempillát, mert ez önbizalmat ad neki, de ezenkívül rendkívül praktikus is a viselése. Kis kivétellel, szinte bárkinek lehet műpillája.
– A legtöbb vendégem azért építtet műszempillát, mert ettől plusz önbizalmat kap, ugyanis szívesebben néz a tükörbe, amikor pillát visel. Ezenkívül rengeteg előnye is van: lerövidíti a reggeli készülődési időt, mivel közvetlenül ébredés után „sminkelt hatást” kelt, nem folyik el, mint a spirál és még sorolhatnám. A műszempilla egy csodálatos dolog, nincs olyan nő a világon, akinek ne állna jól. Persze csak akkor, ha azt a szettet rendesen, az egyén adottságainak megfelelően építették, mert ebben az esetben kiemeli a természetes szépséget és elrejti az esetleges hibákat. Bár nekünk, nőknek, nincs is olyanunk. (nevet) Csak néhány élethelyzetben nem javasolnám a műszempilla viselését: a terhesség első trimeszterében, amikor a tomboló hormonok miatt, nem biztos, hogy kellően tartós lesz a szett; szemműtétek előtt és után; pollenallergia esetén, ha éppen virágzás van, és akkor sem, ha valaki eleve allergiára hajlamos. Egészséges szervezet esetén, azonban minden korban, mindenkorra ajánlom a pillák viselését.Összességében tehát rengeteg időt és elkenődött sminket megspórolhatsz, ha a műszempilla mellett döntesz. Reggelente smink nélkül is csodásan nézhetsz ki, és abbahagyhatod a vágyott „műszempilla-effektus” eléréséért folytatott eredménytelen szempillaspirál keresgélést is. Némi odafigyelésért cserébe, ezek a pillák mindig veled lesznek és magabiztossá teszik a megjelenésedet. Ha kedvet kaptál a műszempillákhoz, keresd bizalommal Andit (itt), aki mindenben a segítségedre lesz, illetve használd az Impulzív Plusz kártyát, amely egész évben kedvezményt biztosít a mesés pillákra.

Modell: Demeter Adrienn

Szerző