Karantén-fertőzte kapcsolatainkról beszélgettünk Gönczi Dorka mediátorral

Kezdetben hobbikertészkedés, kenyérsütés-tökéletesítés, aztán már messengeren is a lakás két pontjából vagytok csak hajlandók szóba állni egymással az online terápián? Avagy most, hogy úgy tűnik, kifelé menetelünk a veszélyhelyzetből, megváltoznak társas kapcsolataink? Mennyire fertőzött az otthon falai között a karantén?
Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a Jelenlét e heti adásában. Különleges felállásban jelentkezünk, ugyanis a szerkesztői csapat helyett ezúttal szakértő boncolgat élethelyzeteket, viselkedésformákat, életeseményeket, és ha nem is von le tanulságokat, de gondolatébresztő félmondatokat hagy a levegőben, hogy legyen okod akár többször is visszahallgatni műsorunk 11. epizódját.
Gönczi Dorka párkapcsolati mediátor neve minden bizonnyal nem cseng ismeretlenül magazinunk régi olvasói, eseményeink rendszeres követői, résztvevői számára. Dorka ugyanis nem csak számos – hasonló témájú – cikkel ajándékozott már meg bennünket, de a tavaly az Impulzív Szalon vendégelőadója is volt, amely programot a Lélekmelegítők előadássorozat „kistestvéreként” álmodtunk meg.
Dorkával, mint mindig Gillich Panna főszerkesztőnk, a Jelenlét állandó moderátora, és a podcast ugyancsak „törzsgárdájához” tartozó jómagam, mint a magazin szerkesztője beszélgetett, saját és környezeti példákon át karantén-fertőzte mindennapokról, kapcsolatokról és az elmúlt hónapok utóéletéről.
Párkapcsolati szakértőként megdöbbentő folyamatokról számolt be vendégünk, de kiderült az is, hogy a karantén, mégha az csak „önkéntes” is, akár építő hatással is lehet az ember személyiségére, szülői „eszköztárára”, vagy új dimenziót nyithat unoka és nagyszülő kapcsolatában.  De az is megeshet, hogy egy pár közötti „alapviszályt” annyira elmérgesít, hogy a felek még közös Messenger-ablakban sem képesek megférni egymás mellett – egyiknek a hálóba, másiknak a nappaliba kell vonulnia, hogy részt vehessen az online terápián. Ilyen és hasonló történetek, tapasztalásokról hallhatsz a heti Jelenlétben Pannával és Vörivel – és persze Gönczi Dorka kiemelt közreműködésével!

Szerző