Címke

gasztro

Mese habbal

Egy tányérból cseresznyézni: augusztusi hálatál

Bőség. Ez a szó jut eszembe először, amikor az augusztusi tájra gondolok. Szemmel láthatóan a Nap jól végezte dolgát, nekünk pedig szinte nincs is más dolgunk, mint jó érzékkel társítani az izzó égitest szíve alatt és a Föld keblén nevelgetett…

Mese habbal

Napüdvözlet francia citromtortával

Van ez a dolog a napfénnyel, hogy amikor megérkezik, átveszi a hatalmat, onnantól ő uralkodik, parancsol, karmesterként vezényel: magnóliák, liliomok és akácok az ő szavára bomlanak és a sötétségnek nincs esélye többé.Az év negyedik havában, a nap-éj egyenlőség lezajlása után…

Létkérdés

Mandulatej házilag – egészséges és a környezetet is kímélheted vele

A februári éléskamra az egyik legszegényebb, ilyenkor különösen örülünk a magvaknak, amelyek egész évben, tehát télvíz idején is rendelkezésre állnak. A növényi tejet a hozzám hasonló tejfehérje- vagy tejcukorérzékenyeknek, esetleg vegánoknak ajánlom, illetve mindazoknak, akik nyitottak az alternatív, „zöldebb” dolgok…

Mese habbal

Rózsás tiramisù, ami elhozza a tavaszt

A téli álomból való kipislogás reggelén, amikor az ablakon kinézve konstatáltam, hogy bizonyos értelemben minden változatlan, talán puszta elvágyódásból az Óperencián túl találtam magam. És amikor kezdett megelevenedni előttem az Üveghegy is, az jutott az eszembe, hogy Meseországnak már van…

Mese habbal

Babonákat mesélő törökméz és mákos guba habtál recept

Szerencsehozó malacsült, bőségteremtő bab, borsó és persze lencse. A népi nyelv és hagyomány a babonák olvasztótégelye. Az évkapu átlépése idején különösen érdekes mekkora a tolongás a hiedelmek háza táján. A szilveszter misztikus éjszakája és az új év első napja igen…

Mese habbal

Téli mese: a puding próbája az evés

Ha megkérdezel egy hatévesforma gyereket arról, hogy «Hol laknak az ember álmai?» figyeld meg, még kapásból tudni fogja rá a választ. Valahogy így hangzik majd: a pitvartól két hüvelykujjnyira, néha felfelé, néha lefelé – hiszen ki a szíve felett, ki…

Bezár