Címke

gasztro cikk

Mese habbal

A novemberi alapanyagmustra kiszemeltje a szelídgesztenye

Célom, hogy mostantól minden hónapban a mostoha sorból a királyi, királynői szerepig repítsek egy-egy alapanyagot, amelyet ennek megfelelő bánásmódban is részesítek, és tejben-vajban fürösztök. Felhasználom ugyanis egy bizonyos tál étel, a habtál elkészítéséhez. A gesztenyéről tudni lehet, hogy a Föld…

Mese habbal

Mese habbal – új rovat a szezon főszereplőiről

Azzal a kérdéssel szükséges kezdenem, hogy tegeződhetünk-e? Hiszen ez a rovat a mesékről fog szólni, és a mesékhez közvetlenség kell, közelség. A befogadásukhoz pedig odaszentelődés. Előttem van a kép a bölcsről, aki törökülésben ül a lobogó tábortűz mellett. A közösség…

Impulzív falatok

Egy falat ősz – sütőtökös piterecept

Ha az őszre gondolok, a sütőtökös pite jut eszembe, amióta csak legelőször beleharaptam ebbe a minden ízében és illatában őszi desszertbe. Ez nem egy amolyan „gyorsan összeütöm” recept, de van valami rendkívül megnyugtató és szívmelengető az elkészítési folyamatban, ami segít…

Impulzív falatok

Rizstej házilag – nem csak laktózérzékenyeknek

Néhány évvel ezelőtt még ritkaságszámba ment, ha az ember belebotlott valamilyen tej-alternatívába egy-egy kávézóban, vagy épp a sarki kisbolt polcain. Mostanra viszont már az alternatív tej alternatívái is könnyen elérhetőek azok számára, akik akár allergia miatt, akár környezettudatos megfontolásokból igyekeznek…

Bezár