A karácsonyi evésdömping után, már lehet, hogy rá se tudunk nézni az ételre, a tükörben látott képről pedig ne is beszéljünk. Le kell dolgozni a feljött plusz kilókat! Na de hogyan?  Egyre több embert hódít meg egy új edzésforma, a TRX. Sikerének a titka abban rejlik, hogy könnyen végezhető. A felfüggesztett eszközön a testünk a saját tömegével dolgozik, miközben az összes izmunkat megmozgatjuk. A TRX annyira megtetszett már az első edzés után, hogy el is végeztem az edzői tanfolyamot. Most elmesélem, hogy mi fogott meg benne!

Régóta érdekelt a TRX, mert mind amellett, hogy egy „konditerem” a konditerem nélkül, amellett a gyógytornában is hasznosítható, nagyon jó kiegészítője a terápiának. Szerettem volna színesebbé, érdekesebbé tenni a kezeléseket. Olyan dolgot kerestem, aminek kicsi a helyigénye, sok izmot dolgoztat meg, sikerélményt ad és a legfontosabb, hogy hosszútávon látványos fejlődést érhetünk el a segítségével. A TRX éppen ilyen edzésforma, ezért kezdett érdekelni.
Annyit tudtam róla, hogy a gyógytornászok szívesen használják a rehabilitációban, hiszen sportsérülésekre és ortopédiai betegségekre is kiváló gyógymód, változatos és izgalmas edzéseket lehet vele tartani. Talán azért is ilyen népszerű, mert szinte bárhol használható és kortól, nemtől és fittségi szinttől függetlenül, mindenki megtalálja benne azt, amit igazán keres. A TRX egy nagyon hatékony edzésmódszer mindenki számára.
Nagyon érdekes és izgalmas volt kipróbálni. Mivel rendszeresen járok edzeni, azt gondoltam nem fog gondot okozni, de már az első feladatnál rá kellett jönnöm, hogy hatalmasat tévedtem. Pár ismétlés után éreztem, hogy fáradok és azt figyelem, mikor mondja az oktató, hogy elég lesz, pihenhetünk. Picit elgondolkodtam azon, vajon tényleg elmondhatom magamról, hogy edzett vagyok? Hiszen rendszeres edzésre járás mellett, pár TRX-el végzett feladat teljesen lefárasztott. Persze közben folyamatosan figyelni kell arra, hogy szabályosan, helyesen végezzük a gyakorlatokat, saját testsúlyunkkal terhelve, miközben a kezeinket vagy a lábainkat egy felfüggesztési pont tartja. Ebben a helyzetben nem is olyan egyszerű megtartani az egyensúlyunkat.

A TRX-et Kalocsán a Pulse Gym-be próbálhatod ki!

A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2017/9. számában olvashatjátok el.