Mikor elindultam, hogy elkészítsem az interjút, és bemutassam nektek ezt a remek kis helyet, határozottan éreztem, ha végzek, telve leszek tartalommal. Annyira tiszta megérzéseim voltak, és nem is csalódtam. Tímea és édesanyja, Klári mosolyogva fogadtak, és azonnal beszélgetni kezdtünk. Figyelnem kellett, mert minden mondatuk jelentőséggel bírt. Tudod, érzed, már a szavaik is gyógyítanak. Ketten együtt működtetik ezt a kis kuckót, és bár elmondásuk alapján náluk is előfordulnak kisebb súrlódások, de harmónia van közöttük, elfogadják, szeretik és tisztelik egymást, ami persze sugárzik is róluk. Mindenre kíváncsi voltam, a fejem tele volt kérdésekkel.
Hogyan és miért jött létre a Harmónia Kuckó?
Timi: Én gyakran mondtam anyunak, hogy mi egyszer együtt fogunk dolgozni, hiszen láttam milyen szorgalmas, hogy mennyire kompromisszumképes, hogy mindig mindent megold, és persze én is megtanultam tőle ezt a hozzáállást. Miután anyu beiratkozott a masszázstanfolyamra, hirtelen jöttek az ötletek és a lehetőségek is úgy, hogy még nem is jártunk utána.
Jó néhány kezelés zajlik nálatok! Kristályterápia, Tarot kártya sorselemzés, családállítás, relaxációs masszázs…
Klári: Célunk volt, hogy Kalocsát felrázzuk egy kicsit, olyan szempontból, hogy lássák az emberek azt, mennyi mindent tehetnek magukért. Ne csak üljenek és várjanak, hogy a problémáik majd maguktól megoldódnak, hanem legyenek tudatában, hogy vannak különböző utak, amelyekkel segíthetnek magukon. Próbálunk egyfajta fényt hozni azoknak, akiknek szükségük van a segítségre.
Timi: Egy közösséget szeretnénk létrehozni. Nem meggyőzni kívánjuk az embereket, nem jósolni, hanem egy „térképet” adni a kezükbe. Tudom, hogy sokan szkeptikusak, emellett rengetegen küzdenek azzal, hogy nem fogadják el vagy nem szeretik őket, és bizony, amíg ez nincs feldolgozva, kivetítik ezeket az érzéseket, félelmeket a környezetükre. Ha eljönnek hozzánk, megkapják a kérdéseikre a válaszokat. Mi nem azért dolgozunk, hogy megváltoztassuk az embereket, hanem hogy…
Klári: …hogy elindítsuk őket az egyéni fejlődésük útján. Amit pedig mindenkinek saját magának kell végigjárni.
Timi: Az univerzum mindig küldi neked a jeleket, ha úgy érzed nem jó helyen vagy, ha nem vagy békében önmagaddal, és ez akár testi tünetekkel is járhat. Arra is rá kell jönnie mindenkinek, hogy melyik utat válassza, hogy mi a legjobb neki. Tehát azt, hogy a kezelések közül (kristályterápiát, masszázst, Tarot jóslást, családállítást) melyiket választod, a Te belső hangod fogja megmondani. Kizárólag Te ismerheted fel, hogy mire van valójában szükséged.

A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/6. számában olvashatjátok el.
Fotó: Kesztyűs Attila
(X)